joi, 9 februarie 2017

Tocinei




    O mâncărică foarte bună și simplu de făcut, specifică Bucovinei, adusă de nemți în perioada ocupației austro-ungare și improvizată de localnici în diferite moduri. Tocineii se pot consuma cu smântână și brânzică de oaie/ cașcaval atât în compoziție cât și pe deasupra, sau se mai servesc ca și desert alături de zahăr și smântână sau dulceață. Sper să încercați sunt delicioși mai ales calzi!

   Ingrediente:
12 cartofi
1 cană de făină de grâu
2 ouă
sare
smântână 

  Cartofii se dau pe răzătoare, partea cu dinții mici. Peste compoziție se adaugă sarea, ouăle și făina, opțional cașcaval. Cu o lingură se pune în tigaia cu uleiul încis și se așează  într-o formă ovală. Se pot pune ori mai groase pentru a fi mai pufoase sau în strat subțirel pentru a fi mai crocante. După ce s-au prăjit bine pe ambele părți se vor pune pe o farfurie tapetată cu șervețel pentru a absoarbe uleiul apoi sunt gata de servire alături de smântână.
  Poftă bună!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Author

Facebook like box