miercuri, 8 februarie 2017

Sote de mazăre



   Mama sau bunica obișnuiau să îmi prepare această mâncare și o făceau cu mazăre proaspătă crescută în grădină când încă era dulce iar bobul abia ce devenise împlinit. De bună ce era mazărea mama nu mă mai lăsa pe mine să o culeg că nu rămânea decât cu jumătate de porție 😊
   Este o mâncărică foarte bună eu o servesc alaturi de ou, simplă sau cu câțiva sâmburi de rodie presărați, îmi place combinația dulce acrișoară dintre cele doua; însă este și o garnitură bună pentru diferite feluri de mâncare.
   Spor și poftă bună!

 Ingrediente:
500 gr. mazăre congelată
3 morcovi mari
100 gr. unt
1 pahar cu apă
1 lingură de zahăr
sare
   Se pune apa la fiert iar între timp se toacă morcovul mărunt, după care îl vom căli în unt alături de jumătate de lingură de zahăr, pentru 10 minute la foc mediu cât să se înmoaie. Apoi se adaugă mazărea, sarea și restul de zahăr ce a mai rămas, acesta ajutând mazărea să își păstreze culoarea și oferindu-i un gust mai dulce. Se lasă compoziția pe foc mediu amestecând din când în când, până scade apa, apoi este gata de a fi consumată!
   Poftă bună! 😋
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Author

Facebook like box