vineri, 24 februarie 2017

Pampuște



  Pampuște sau mai pe înțelesul tuturor, gogoși. Bunica obișnuia să ne facă acest desert de obicei sâmbăta seara când ne adunam cu toții în casă după o zi petrecută pe afară la joacă. Este o rețetă simplă și delicioasă făcută cu drag de fiecare mămică și bunică din Bucovina pentru cei mici și mari.

   Ingrediente:
350 gr. făină
2 ouă
esență vanilie
sare
1 cană lapte călduț
6 linguri de zahăr pudră
coaja rasă de la 2 portocale
3 linguri de ulei
25 gr. drojdie

   Se amestecă făina cu drojdia, sare, 3 linguri de zahăr, laptele cald, cele două ouă, esența și coaja de la portocale. Se frământă bine aluatul apoi se pune la dospit pentru 40 minute, acoperind vasul pentru a avea căldură. Când este gata, aluatul se întinde lăsându-l cam de 1 cm grosime apoi cu gura unui pahar se fac formele de pampuște. Se pun la prăjit în ulei până se rumenesc pe ambele părți, când sunt gata se lasă la răcit presărând zahărul pudră peste ele la final. Poftă bună!

             


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Author

Facebook like box